Pre deti NA GRIL

Losos filet s kožou porcie cca 250 g

29,40 € / kg 33,10 € Zľava 11 % 7,35 € / 250 g
DOSTUPNÉ
Kategória: Morské ryby
Krajina pôvodu: Nórsko
? Ďalšie info: podľa aktuálnej ponuky

Losos atlantický (Salmo salar)

patrí do čeľade lososovitých. Najväčším producentom v Európe je Nórsko, ktoré patrí aj k najväčším svetovým výrobcom.

 

Spôsob úpravy

Losos sa dá upravovať všetkými spôsobmi. Svalovina je jemná s vysokým podielom tuku,preto je obľúbený na grilovanie.

 

Recept na šťavnatého lososa

Na plech položte papier na pečenie. Porcie lososa položte kožou na papier a vložte do zahriatej rúry na 57°C . Pozor! Lososa nesoľte, nekoreňte. Len čistú svalovinu. Pri tejto teplote pečte 1 hodinu.

K lososovi pridajte skaramelizovanú zeleninu.  Ako na to? Do zapekacej nádoby nasypte hrubozrnnú soľ cca 1 cm. Na soľ položte poumývanú a osušenú mrkvu a petržlen (nie ošúpanú). Rúru nastavíte na 200°C. Nádobu vložíte do rúry a pečiete cca 2 hod. Keď zelenina začne černať, vyberte nádobu z rúry. Potom zeleninu oškrabte, rozmixujte a zahustite maslom. Na tanier dáte lososa pokvapete limetkou,pridáte pyré zo zeleniny a pár varených zemiakov.

 

Tatarák z lososa je skutočná delikatesa.

Lososová fileta s kožou  -  nožom naškrabať na jemno

Kapari – zelené guličky /kvetné púčiky/ nasekať

Soľ

Korenie

Dijonská horčica

Worchester

Kečup

Citrónová šťava

Podávame na hriankach z bagety alebo bieleho pečiva.

 

Skladovanie?

Čerstvý chladený produkt skladujte pri teplote 0-2°C

 

Trvanlivosť

Trvanlivosť od dátumu výroby je 5 dní.

 

Alergény

Ryby a výrobky z nich.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: