Makrela obyčajná 200 g

1,38 € / ks 6,90 € / 1 kg
Na dotaz
Kategória: Morské ryby
Spôsob tepelnej úpravy: Grilovanie, Varenie, Dusenie, Pečenie, Varenie v pare, Vyprážanie, Údenie, Fritovanie, Pošírovanie
Krajina pôvodu: Chorvátsko,Španielsko
? Ďalšie info: podľa aktuálnej ponuky
Položka bola vypredaná…

Makrela obyčajná pitvaná (Scomber scombrus)

Patrí do čeľade makrelovitých. Je to dravá morská ryba, lovená v Atlantickom oceáne aj v Stredozemnom mori. Patrí do skupiny rýb z najvyšším obsahom 3 omega nenasýtených mastných kyselín. Na rozdiel od väčšiny mrazených makrel ktoré sú určené najmä na údenie/obsahujú až 22% tuku/ ktorý oxiduje a na rybe tvorí žlté fľaky a makrele dodáva výraznú, niekedy až nahorklú chuť. Naša čerstvá makrela obsahuje cca 10-14% tuku. "Makrelová"chuť je výrazne potlačená.

 

Spôsob úpravy

Makrela je výborná grilovaná ale aj pečená. Pri grilovaní ju stačí len posoliť a potrieť olivovým olejom.

 

Recept na zapekanú makrelu

Zapekaciu nádobu potrite olivovým olejom.Vložte cca 1 cm vrstvu nahrubo nakrájanej cibule,prekryte nakrájanými rajčinami. Na túto vrstvu položte očistenú makrelu,pridajte trochu kmínu a pokvapte olejom. Nechajte zapiecť pri 180°c.

 

Skladovanie

Skladujte pri teplote 0-2°C

 

Trvanlivosť

Obvyklá trvanlivosť od dátumu doručenia je 2 dni.

 

Alergény

Ryby a výrobky z nich

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole: