Pre deti PRÉMIOVÁ KVALITA

Treska pravá filet chvostová časť cca 150 g

19,70 € / kg 2,96 € / 150 g
Na dotaz
Kategória: RYBY PRE DETI
? Ďalšie info: šarža, podľa aktuálnej ponuky

Treska škvrnitá /pravá/ (Gadus morhua)

Patrí do čeľade treskovitých, ktorá zahŕňa okolo 150 druhov. Je to dravá morská ryba, lovená v Severovýchodnom Atlantiku. Patrí medzi najchutnejšie treskovité ryby. Skrei /nórsky/ kráľovská treska, sa označuje ryba lovená v januári až apríli, kedy je najchutnejšia a je vyhľadávaná najlepšími reštauráciami.

 

Spôsob úpravy

Treska má jemné mäso. Pri úprave chvostovej časti s ňou treba narábať veľmi opatrne, aby sa nerozpadla.Táto časť je vhodná na vyprážanie.

 

Recept na zapekanú tresku 

Vymastite plech na ktorý poukladáte  na tenké plátky narezané zemiaky.Na ne položte chvosty z tresky, jemne osoľte.Môžete pridať nakrájané huby a zeleninu. Preložíte znovu plátkami zemiakov, jemne pokvapkáte olejom a pridáte trochu kmínu. Vložíte do rozohriatej rúry na 180°C. V polovičke pečenia zemiaky s treskou podlejete šľahačkou na varenie a dopečiete.Do šľahačky môžete pridať aj rozšľahané vajíčko.

 

Vyprážaná Treska pravá s netradičným zemiakovým šalátom

Vyprážaná Treska pravá s netradičným zemiakovým šalátom

 

Skladovanie

Skladujte pri teplote 0-2°C

 

Trvanlivosť

Obvyklá trvanlivosť od dátumu doručenia je 2 dni.

 

Alergény

Ryby a výrobky z nich.

 

Zloženie

Treska škvrnitá (Gadus morhua)

 

Nutričné hodnoty na 100g výrobku 

Energia 332 kJ/79 kcal, Tuky 1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g, Sacharidy 0 g, z toho cukry 0 g, Bielkoviny 18 g, Soľ 0,17 gEnergia 332 kJ/79 kcal, Tuky 1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny < 0,1 g, Sacharidy 0 g, z toho cukry 0 g, Bielkoviny 18 g, Soľ 0,17 gReferenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie