Losos filet s kožou, D trim cca 1,4 kg fileta

34,30 € / ks 24,50 € / 1 kg
DOSTUPNÉ
Kategória: Morské ryby
Váha filety: 1,2 - 1,7 kg
Krajina pôvodu: Nórsko
? Ďalšie info: podľa aktuálnej ponuky

Losos atlantický (Salmo salar)

patrí do čeľade lososovitých. Najväčším producentom v Európe je Nórsko, ktoré patrí aj k najväčším svetovým výrobcom.

 

Spôsob úpravy

Losos sa dá upravovať všetkými spôsobmi. Svalovina je jemná s vysokým podielom tuku,preto je obľúbený na grilovanie.

 

Recept na šťavnatého lososa

Na plech položte papier na pečenie. Porcie lososa položte kožou na papier a vložte do zahriatej rúry na 57°C . Pozor! Lososa nesoľte, nekoreňte. Len čistú svalovinu. Pri tejto teplote pečte 1 hodinu.

K lososovi pridajte skaramelizovanú zeleninu.  Ako na to? Do zapekacej nádoby nasypte hrubozrnnú soľ cca 1 cm. Na soľ položte poumývanú a osušenú mrkvu a petržlen (nie ošúpanú). Rúru nastavíte na 200°C. Nádobu vložíte do rúry a pečiete cca 2 hod. Keď zelenina začne černať, vyberte nádobu z rúry. Potom zeleninu oškrabte, rozmixujte a zahustite maslom. Na tanier dáte lososa pokvapete limetkou,pridáte pyré zo zeleniny a pár varených zemiakov.

 

Tatarák z lososa je skutočná delikatesa.

Lososová fileta s kožou  -  nožom naškrabať na jemno

Kapari – zelené guličky /kvetné púčiky/ nasekať

Soľ

Korenie

Dijonská horčica

Worchester

Kečup

Citrónová šťava

Podávame na hriankach z bagety alebo bieleho pečiva.

 

Losos v lístkovom ceste

Porcie lososa mierne posoľte a zabaľte do lístkového cesta. Môžete pridať aj trochu špenátu.Takto pripravené porcie vložte do pekáča a v rúre upečte do ružova. K upečenej porcii pridajte remuládu. Remuláda - do pohára majonézy /majonéza starej mamy/pridajte polievkovú lyžicu kečupu a frťana koňaku, alebo whisky. Dobre premiešajte.

 

Skladovanie?

Čerstvý chladený produkt skladujte pri teplote 0-2°C

 

Trvanlivosť

Trvanlivosť od dátumu výroby je 5 dní.

 

Alergény

Ryby a výrobky z nich.

 

Zloženie

Losos atlantický (Salmo salar)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie