Pstruh lososový v maslovej glazazi a mrkvové variácie

Filet zo pstruha lososového a mrkvové variácie.

1. Očistenú a nakrájanú mrkvu dáme variť do mrkvovej šťavy s pomarančmi a varíme do mäkka. Rozmixujeme ho do hladka na pyré s maslom a dochutíme soľou a cukrom. Druhú časť mrkvy si uvaríme v celku do polo mäkka, ktorú neskôr nakrájame na ľubovoľné elementy podľa chuti a nálady. (ja som použil plátky a guľôčky...) Odstavenú mrkvu môžeme použiť ako omáčku.

2. Z roztopeného masla a rybacieho vývaru ( keď nemáme vyvar tak môžeme použiť aj vodu) si pripravíme glazas, ktorú ochutíme tymianom  a  cherry paradajkami. Necháme zohriať asi na 70°C a vložíme do nej filet zo pstruha lososového asi na 10 minúť. Pozor už nevaríme iba udržujeme v teple. Ryba sa nám krásne pomaly uvarí v maslovej glazazi do mäkka.